Funktioner

Smart Resa

Tänk en stund på hur du brukar använda andra reseappar. Visst är det så att du oftast söker samma rutter om och om igen. Och vad andra reseappar erbjuder är tidigare platser, favoriter eller liknande funktioner. Dessa funktioner sparar visserligen några frustrerande tryckningar på skärmen - men de är inte särskilt smarta.

Med dagens teknologi borde man kunna ta fram sin iPhone och helt enkelt bara se nästa resa - utan att behöva trycka på något alls.

Det är precis det Res Smart handlar om.

iPhone

Hur fungerar Smart Resa?

Smart Resa bygger på att appen lär sig dina vanor och själv föreslår tider och information om nästa resa. Redan efter ett par dagar kommer Res Smart att leverera sökresultat utan att du ens behöver skriva eller peka på något. Smart Resa fungerar eftersom vi människor har en otrolig förmåga att skapa vanor och rutiner.

Det kan handla om rutiner som t.ex.
Åka till jobbet/skolan, Hämta barnen från skolan, Träffa kompisarna i stan, Hälsa på farmor och farfar, Fotbollsträning, Handla i matbutiken, Kolla på hemma-match osv.

Vi har alla olika och unika livssituationer, men alla har vi någon form av rutiner.

Hur lär den sig mina rutiner?

Som ett första steg matar du in dina vanliga rutiner. Du gör detta på samma sätt som du gör en vanlig sökning i en annan res-app.

Till en början kommer Res Smart att använda din position och gissa vilken resa du vill se. Om du inte ser den resan du önskar, pekar du helt enkelt på rätt rutin och får direkt information om den rätta resan. Varje gång du pekar på en annan rutin lär sig appen vad du vill se.

Res Smart använder sig av avancerade algoritmer som tar hänsyn till tidpunkt, dag i veckan, din position samt stationer i din närhet. Den jämför sedan detta blixtsnabbt med ditt historiska användande och levererar snabbt ett häpnadsväckande resultat.

Det känns nästan som om att appen läser dina tankar.

Sök resa

För de få tillfällen då vi reser utanför våra vanor har Res Smart givetvis en klassisk sökfunktion. Att söka en resa i Res Smart påminner om hur du söker i andra res-appar. Det finns dock en väsentlig skillnad; Du som användare är satt i fokus.

Att söka efter en resa med Res Smart är enkelt.

Enkel och Avancerad

För att kunna finna den perfekta resan kan du välja mellan enkel och avancerad resa. Med den enkla sökfunktionen behöver du endast tänka på de väsentliga delarna av din resa: Från, Till och När.

Vid behov är det också möjligt att använda den avancerade sökfunktionen, och du kan då också använda:

  • Via station
  • Urval av färdmedel

Det självklart även att välja om du vill Tidigast åka eller vara Senast framme.

Om du har en Apple Watch så kan du även se den senaste sökning direkt på din handled.

iPhone

Trafikläget

I Res Smart kan du snabbt och enkelt se det nuvarande trafikläget. Här kan du hitta information om pågående trafikstörningar, förseningar eller uteblivna resor. Du kan även läsa information om framtida planerade trafikstörningar.

Appica2